Welkom!

Mijn naam is Erna van Es-Keen. Ik ben gediplomeerd NGS sportmasseur, afgestudeerd sporttherapeut (Myos) en Transformational Cuppingtherapeut.

Ik heb in 2017 mijn NGS diploma Sportmassage behaald en ben sinds 2018 werkzaam in mijn eigen praktijk en was actief in het verzorgingsteam van vv owios. In februari 2018 heb ik de cursus Sportblessures en Herstel afgerond en vervolgens heb ik het certificaat Physical Performance Trainer en Bindweefselmassage behaald. 

In oktober 2022 heb ik het diploma Sporttherapie bij Myos opleidingen behaald. De behandelingen die ik bij sporttherapie uitvoer bestaan uit een combinatie van therapeutische massagetechnieken, bindweefselmassage, triggerpointtherapie, fasciatechnieken en mobilisaties. Met name de mobilisaties in combinatie met therapeutische massagetechnieken zijn zeer effectief. Niet alleen bij sportblessures maar ook bij andere overbelastingklachten van het bewegingsapparaat.

In juni 2023 heb ik de opleiding tot Transformational Cupping Therapeut gevolgd. Heel mooi om te zien hoe je met deze methode snel en efficient resultaat kunt bereiken op het gebied van oa verklevingen, klachten en cellulite.

 

Als fanatiek sporter weet ik uit eigen ervaring wat sportmassage met je kan doen en hoe belangrijk de route naar herstel is.

Wat doet een sportmasseur?

 

Als sportmasseur sta ik sporters bij. Dit zijn zowel de professionele als de recreatieve sporter, maar ook degenen die een blessure aan de spieren oplopen tijdens hun werkzaamheden.
De sportmasseur werkt in de totale sportgezondheidszorg samen met andere disciplines zoals sport- en huisartsen en (sport)fysiotherapeuten. De sportmasseur is de eerste schakel in de keten van sportverzorging en ziet de sporter of niet-sporter als eerste bij klachten zoals overbelasting van en blessures aan de spieren. De sportmasseur houdt zich bezig met gezonde spieren en gewrichten in tegenstelling tot de sportfysiotherapeut en/of de sportarts.

Steeds vaker gaan we grotere sportieve uitdagingen aan. Welke uitdaging je ook aangaat, je wilt zo fit mogelijk aan de start verschijnen. Als sportmasseur kan ik je daarbij helpen. Een sportmassage is een goed middel om spieren te stimuleren voor een prestatie en sneller te laten herstellen na een inspanning en als hulp ter voorbereiding op een volgende prestatie.

Geen sporter?

Hoewel het woord misschien anders doet vermoeden, kunnen sportmassages ook niet-sporters van dienst zijn. Doordat de doorbloeding op gang wordt gebracht en vervolgens door het kneden afvalstoffen worden afgevoerd, kan een sportmasseur ook verlichting bieden bij een stijve nek, een pijnlijke rug of schouders. De intensiteit van de massage wordt hierbij altijd afgestemd op de persoon en wat hij of zij als prettig ervaart. De sportmassage kan ook ter ontspanning worden ingezet.

U bent van harte welkom!

vriendelijke groet,

Erna van Es

Ik sta als erkend en gediplomeerd sportmasseur geregistreerd in het kwaliteitsregister van het NGS. Mijn licentienummer is 458161.