Om het leven te kunnen leiden dat je wilt, met alle rollen die je (op dat moment) wilt vervullen, heb je iets bijzonders nodig om je goed te voelen. Ik heb een hele mooie zuivere visolie ontdekt en wil je deze ervaring niet onthouden en dus met je delen!

Fysiek sterk zijn én blijven, no matter what!

Gezond eten, sporten en ‘de wereld af en toe laten wachten’ zijn mooie stappen maar, is meestal niet altijd voldoende om je echt goed te voelen, laat staan een sportieve prestatie te leveren! Een gezond lichaam is van belang om in balans te raken en/of kunnen blijven. Wat is er voor nodig om ook fysiek sterk te worden/blijven?

Het innemen van zuivere visolie heeft mij enorm geholpen in een pittige periode wat zich uitte in blessures. Mijn fysieke gezondheid was extra belangrijk voor mij en ik wilde dan graag extra ondersteuning in de vorm van omega 3. Wat doet deze olie dan voor je?

Resultaten

Zuivere visolie zorgt ervoor dat je een betere gezondheid krijgt omdat je werkt aan je Omega 3 : Omega 6 verhouding in je lichaam. Die verhouding is bij de meeste mensen behoorlijk verstoord. Dat voel je niet alleen fysiek, je ziet het ook aan de buitenkant. Door deze visolie ervaar je minder spierpijn na fysieke inspanning, ben je minder (snel) ziek, slaap je beter (door) en je bent scherper gedurende de dag. Dit is slechts een greep uit de verbeteringen die je voelt wanneer je dagelijks een zuivere visolie neemt. Omdat deze inname allerlei kleine ontstekingen in je lichaam voorkomt, kunnen diverse ziektes zich ook niet verder ontwikkelen in je lichaam. Daarnaast gebruik ik ook nog een aantal andere essentiële producten die je (dagelijks) nodig hebt.

Omdat ik zelf zo enthousiast ben, vertel ik je hier graag meer over want ik gun jou een gezond(er) lichaam!

Wat doet een pure en zuivere visolie dan voor je?

Je hebt dagelijks omega-3, omega-6 en omega-9 vetzuren nodig om gezond te blijven. Omega vetzuren werken uitsluitend optimaal als ze in de juiste verhouding in je lichaam aanwezig zijn.

De belangrijkste essentiële vetzuren zijn twee families van vetten: de omega-3 en omega-6 vetzuren. De omega-3 vetzuren zit o.a. in vette vis, lijnzaadolie, walnootolie en de omega-6 zit vooral in plantaardige vetten en margarines. Er bestaat ook een omega-9 en die zit voornamelijk in olijfolie. Omega-3 helpt omega-6. Omega-3 stuurt omega-6 als het ware in de juiste richting zodat deze belangrijke processen in het lichaam kan ondersteunen.

Essentiële vetzuren zijn zeer belangrijk om ervoor te zorgen dat alle functies van het lichaam, inclusief de hersenen, spieren, bloedsomloop, ademhaling, herstel en de huid werken zoals ze zouden moeten.

Uit onderzoek blijkt dat een onevenwichtige balans tussen omega-3 en omega-6-vetzuren verantwoordelijk is voor ontstekingen in het lijf die allerlei problemen veroorzaken zoals hart- & vaatziekten, kanker, hoge bloeddruk, depressie, diabetes, reuma en artritis, astma, fibromyalgie en overgewicht.

Deze twee soorten vetten moeten namelijk strijden om dezelfde enzymen die ze omzetten in nuttige stoffen voor het lichaam. Teveel omega-6-vetten kan zelfs een belangrijke oorzaak zijn van allerlei stemmingen en gedragsstoornissen, ADHD bij kinderen.

Onderzoek heeft bevestigd dat ons huidige Westerse dieet momenteel ongeveer 20 keer zoveel Omega-6 bevat als Omega-3.

Door de verhouding van omega-3 tot omega-6 vetten te verlagen naar een verhouding van 1:3 of lager zijn veel van de schadelijke effecten van een teveel aan omega-6 te keren.

Een van de meest effectieve en eenvoudige methodes om meer omega-3 vetzuren binnen te krijgen is door dagelijks vis te eten. Helaas wordt de meeste gekweekte vis tegenwoordig gevoerd met omega-6 vetzuren (plantaardige vetzuren), waardoor deze niet meer de verwachte hoeveelheid omega-3 leveren.

Ik neem dan ook een hele pure omega-3 olie ontwikkeld uit 100% Arctische wilde vis. Het heeft mij geholpen met een verbeterde balans in belasting en belastbaarheid (minder blessures) maar ook met een verbeterde focus op allerlei gebieden.

Graag informeer ik je verder!